ISN verzorgt regionale iftar te Groningen

Net als voorgaande jaren organiseerde de Islamitische Stichting Nederland (ISN) ook dit jaar weer een traditionele vastenmaalbijeenkomst (iftar) ten behoeve van moskeebestuurders. Deze drukbezochte iftars werden in elk van de vier ISN-regio’s gehouden.

De ISN Eyup Sultan Moskee te Groningen trapte dit jaar af met de iftar-reeks. Deze vond plaats op 25 Mei 2018. Onder de aanwezigen waren prof. dr. Yavuz Ünal (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), Mustafa Yeşilorman (Attaché voor Religieuze Zaken te Deventer), ISN-bestuursleden, bestuursleden van de Turks Islamitische Culturele Federatie (TICF), bestuursleden van moskeeën die gevestigd zijn in Regio 4 en tot slot vertegenwoordigers van de regionale Vrouwencommissie.

Voorafgaand aan de iftar hielden Ünal en Yeşilorman een toespraak. Ünal stond met name stil bij het proces en inspanningen rondom de inzameling en verdeling van armenbelasting (zakat), liefdadigheidsgelden (sadaqa al-fitr) en overige donaties. Daarnaast verzocht Ünal de lokale moskeebestuurders hun medewerking te verlenen in het vervolledigen van de regionale ISN Jongerenorganisatie te Groningen.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.