Vreugde bij Hadj Kandidaten 

In verband met de Hadj Organisatie 2016 die in samenwerking tussen de Islamitische Stichting Nederland en de Raad voor Religieuze Diensten te Den Haag, werd er een seminar georganiseerd voor de kandidaten. 

Tijdens dit seminar dat op 07.08.2016 in Kristal Zalencentrum te Den Haag werd georganiseerd, waren aanwezig de Voorzitter van ISN, tevens Afgevaardigde Raadsman voor Religieuze Zaken, Dr. Yusuf Acar, de verantwoordelijke personen voor de Hadj Organisatie, Cevdet Keskin en Mehmet Yürek, de voorzitters van de groepen en de functionarissen binnen de groepen, samen met de hadj kandidaten.

Het programma dat aanving met een Koran reciet door de religiefunctionaris van de Ulu Moskee te Utrecht, de heer Süleyman Coşkun, ging verder met een toespraak van de voorzitter van ISN, Dr. Yusuf Acar.  De Voorzitter van ISN, Dr. Acar stond stil bij het belang van hadj. Hij bedankte de hadj kandidaten voor hun keuze voor ISN die onder staatsgarantie deze reis organiseert. Hij vertelde verder dat de kandidaten nu de mogelijkheid hebben om onder leiding van ervaren religiefunctionarissen hun verplichtingen uit te voeren zoals het hoort.

Na de toespraak van de voorzitter van ISN, werd er een presentatie met technische inhoud gehouden door de heer Cevdet Keskin, de verantwoordelijke voor de Hadj Organisatie 2016.

De religiefunctionaris van de Mehmet Akif Moskee in Harderwijk, de heer Mehmet Yürek gaf de hadj kandidaten een aantal praktische tips die opgebouwd zijn tijdens ervaringen uit voorgaande jaren.

Hierna werden de vragen beantwoord van de hadj kandidaten. Na de vragen en antwoorden werden de benodigdheden uitgedeeld. Dit jaar werd er voor het eerst in de tas met benodigdheden ook 10 liter zamzam en 4 kilo dadels toegevoegd. Tevens werden de hadj kandidaten gedurende het Hadj seminar getrakteerd op dadels en zamzam. Aan het eerste seminar namen 610 hadj kandidaten en hun naasten deel.

Het tweede en laatste seminar dat volgens de groepen georganiseerd zal worden, wordt op 14 augustus 2016 in verschillende steden gehouden.

 

 

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.