Onze Offers zijn voor Broederschap

De informatiebijeenkomst voor de Organisatie Offers op Afstand bij Machtiging 2016, die door de Raden en Islamitische Stichtingen in het buitenland, wordt georganiseerd in samenwerking met de Islamitische Stichting Turkije, werd voor Nederland gehouden in Utrecht.

Aan de bijeenkomst die op 13.08.2016 in de conferentiezaal van de Ulu Moskee te Utrecht werd georganiseerd, namen deel de Voorzitter Externe Betrekkingen Kazım Türkmen, de voorzitter van de ISN, tevens Raadsman voor Religieuze Zaken, Dr. Yusuf Acar, de Raadsman voor Religieuze Zaken te Zweden, Mehmet Fatih Karaca,  de Assistent-Directeur van de Islamitische Stichting Turkije, Abdurrahman Çetin, ambtenaren van de Islamitische Stichting Turkije, vertegenwoordigers uit België en Denemarken en de bestuurders van lokale vestigingen.

De bijeenkomst ving aan met een recitatie uit de gezegende Koran. De voorzitter van ISN, tevens Afgevaardigde Raadsman voor Religieuze Zaken hield daarna een welkomstwoord waarin hij verklaarde dat door de inzet en ijver van onze religiefunctionarissen en de bestuurders van de lokale vestigingen een stijging waar te nemen valt in zowel de aantallen offers als de verzamelde zakat en fitra bedragen in de afgelopen drie jaar. Hij dankte dan ook de bestuurders van de lokale vestigingen en de religiefunctionarissen voor hun tomeloze inzet en vroeg hen om dit jaar weer deze inzet te tonen.

De Voorzitter Externe Betrekkingen, Kazım Türkmen, sprak in algemene lijnen over de diensten van Diyanet in het buitenland waarbij hij het belang aangaf van de Organisatie met betrekking tot het brengen van offers bij machtiging.

Assistent-Directeur, Abdurrahman Cetin hield een presentatie, gebaseerd op de data van de voorgaande jaren en verwoordde het belang van de Organisatie Offers op Afstand bij Machtiging. Hij verklaarde dat allereerst gemeld dient te worden dat deze dienst, die aan alle mensen over de gehele wereld wordt gebracht, bewonderenswaardig is. Hij gaf aan dezelfde inzet te verwachten van de religiefunctionarissen en bestuurders van de lokale vestigingen.

Ter afsluiting vertelde Yasin Kocadag, een vrijwilliger tijdens de Organisatie Offers op Afstand bij Machtiging, over de emotionele momenten die hij heeft ervaren tijdens deze organisatie waarna de bijeenkomst werd afgesloten met een diner dat werd aangeboden door de Islamitische Stichting Nederland.

DSC_0024-ce33386b51

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.