Vierde deel cursus “opleiding tot uitvaartverzorger” volbracht

Het vierde deel van de cursus “Lijkwassing en Lijkwade”, georganiseerd door ISN en het Adviseurschap voor Religieuze Zaken, is op 19 september 2023 gehouden bij Vakif BV te Amsterdam.

Er was veel vraag naar de cursus, die is gestart vanwege de behoefte om lijkwassing te verzorgen aan vrouwen. De cursus is verzorgd door de vrouwelijke religieuze bedienaar Zehra Vanlıoğlu van de ISN Muradiye Moskee te Schiedam en de vrouwelijke religieuze bedienaar Neslihan Ateş van de ISN Gültepe Moskee te Rotterdam. Osman Ergin, uitvaartverzorgingsdeskundige bij ISN, gaf de cursisten gedetailleerde informatie over het begrafenisgebed, het plaatsen in lijkkisten, het vervoer van het lichaam naar Turkije en het begrafenisproces.

Dr. Muhammed Emin Altın (Attaché voor Religieuze Zaken te Rotterdam) overhandigde de deelnamecertificaten aan de achttien vrouwelijke vrijwilligers die deelnamen aan de cursus georganiseerd door Vakif BV, die professionele diensten levert op het gebied van uitvaartdiensten. Hij bedankte de cursisten voor hun gedrevenheid en inzet.

Demirhan Yılmaz (Uitvaartdienstverantwoordelijke Vakif BV) vermeldde dat de cursussen doorgaan en dat aanvragen van geïnteresseerde cursisten zullen worden opgenomen in de cursusplanning wanneer de aanmeldingen per e-mail worden doorgegeven aan cursus@vakifbv.nl.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.