Tweedaagse studiedag voor ISN-moskeebestuurders

De Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft een tweedaagse studiedag gehouden voor bestuurders die actief zijn binnen de aangesloten 147 lokale moskeeverenigingen. Deze vond plaats op 23 en 24 november 2019 in de NH Noordwijk Conference Centre Leeuwenhorst te Noordwijkerhout.

De studiedag begon met openingsredes van diverse hoogwaardigheidsbekleders. Naast lokale moskeebestuurders namen ook Şaban Dişli (Ambassadeur van de Republiek Turkije te Den Haag), Erdal Atalay (Directeur Externe Betrekkingen bij het Presidium voor Religieuze Zaken), Aytaç Yılmaz (Consul-Generaal van de Republiek Turkije te Rotterdam), dr. Ali Parlak (Waarnemend Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), Mustafa Yeşilorman (Attaché voor Religieuze Zaken ambtsgebied Deventer), Muhlis Koç (Voorzitter ISN), overige bestuursleden van ISN, Muhsin Köktaş (Voorzitter CMO), Ömer Altay (Voorzitter Turks-Islamitische Culturele Federatie TICF) deel aan de studiedag.

Tijdens de studiedag is er gesproken over de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de religieuze dienstverlening en sociaal-maatschappelijke activiteiten binnen de moskeeën. Ook is er stilgestaan bij de voorzorgsmaatregelen tegen de groeiende racistische en islamofobische tendensen binnen de samenleving en bij de beveiliging van moskeeën. Daarnaast is er gesproken over het godsdienstonderwijs binnen de ISN-moskeeën; er werden presentaties gehouden door diverse deskundigen.

Op de tweede dag werden de gehouden toespraken en presentaties geëvalueerd en kwamen de moskeebestuurders aan het woord. Zij spraken over de verdere ontwikkeling van hun dienstverlening en deden diverse suggesties. De tweedaagse studiedag eindigde met een slotrede.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.