Drukbezochte eredienst voor de geboorteviering van de Profeet in Amsterdam

Op 17 november 2019 vond er in de Kristal Party Events te Amsterdam een eredienst plaats waarin de geboorte van de profeet Mohammed werd herdacht. De dienst werd georganiseerd door een samenwerking tussen de moskeeën uit de provincie Noord-Holland.

Het was een drukbezocht programma. Onder de aanwezigen bevonden zich Engin Arıkan (Consul-Generaal van de Republiek Turkije te Amsterdam), dr. Fatih Kurt (Algemeen Directeur Religieuze Publicaties bij het Presidium voor Religieuze Zaken), dr. Ali Parlak (Waarnemend Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), bestuursleden van ISN, de religieuze bedienaren van de organiserende moskeeën, moskeebestuurders en moskeegangers uit de regio.

Het programma begon met een Koranrecitatie en het volkslied, waarna er diverse redes werden gehouden. Het hoofdthema was de geboorteviering van de profeet Mohammed (vrede zij met hem), welke plaatsvond op vrijdagavond 8 november 2019.

Dr. Ali Parlak ging in zijn toespraak in op het kernthema van de geboorteviering voor 2019, zijnde “De Profeet en zijn gezinsleven”, dat vastgesteld is door het Presidium voor Religieuze Zaken. Parlak sprak zijn hoop uit dat de week van de geboorteviering veel goeds zal brengen voor de islamitische gemeenschap.

Dr. Fatih Kurt ging eveneens in op het thema “De Profeet en zijn gezinsleven”. In zijn toespraak benadrukte hij het belang van aandacht voor het gezin. Hij illustreerde dat aan de hand van voorbeelden van de Profeet.

Na deze toespraken werden er lofliederen voorgedragen door theatergroep Lalezar. Tevens wonnen drie deelnemers een korte pelgrimsreis (umra) naar Mekka. Het programma eindigde met de overhandiging van geschenken aan kinderen en met een smeekgebed.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.