Tweedaags ISN-symposium voor vrouwen

De afdeling Vrouwen, een onderafdeling van de Islamitische Stichting Nederland (ISN), heeft een tweedaags symposium gehouden. Dit vond plaats op 26 en 27 oktober 2019 op het Landgoed Zonheuvel te Doorn.

De deelnemers bestonden uit vrouwen uit het hele land die allen vrijwilliger zijn bij moskeeën die verbonden zijn aan ISN.

Het symposium begon met een recitatie uit de Koran. Vervolgens hebben achtereenvolgens Muhlis Koç (Voorzitter ISN), Mustafa Yeşilorman (Attaché voor Religieuze Zaken ambtsgebied Deventer) en dr. Ali Parlak (Waarnemend Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag) een toespraak gehouden. De toespraken gingen over het belang van dienstverlening in de moskeeën en over de constatering dat vrouwen hierin vooroplopen. Daarnaast werd er een ney-instrument bespeeld door Makbule Bilgiç, waardoor er een spirituele sfeer ontstond.

Er werden diverse presentaties gegeven door specialisten, afkomstig uit zowel Nederland als uit Turkije. Onder hen bevonden zich Sema Yiğit (Afdelingshoofd Religieuze Dienstverlening), dr. Fatma Bayraktar (Algemeen Specialist) en Hüseyin Arı (Lid Hoge Raad voor Religieuze Zaken), allen uit Turkije. Onder de deskundigen uit Nederland bevonden zich Serpil Hıdır, Sevim Mercimek, Nuriye Karaaslan, Sümeyye Akcan en Burhanettin Carlak.

De deelnemers hebben aangegeven erg tevreden te zijn met de opzet van het tweedaagse programma. Na afloop gingen de deelnemers gezamenlijk op de foto en namen ze hun bewijs van deelname in ontvangst. Ze bedankten ISN voor de organisatie van het symposium.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.