Bevlogen eredienst voor de geboorteviering van de Profeet

Op 2 november 2019 vond er in Leeuwarden een eredienst plaats waarin de geboorte van de profeet Mohammed werd herdacht. De dienst werd georganiseerd door een samenwerking tussen de ISN Şefaat Moskee te Heerenveen, ISN Ayasofya Moskee te Sneek, ISN Tuba Moskee te Steenwijk en ISN Ulu Moskee te Leeuwarden.

Het was een drukbezocht programma. Onder de aanwezigen bevonden zich Tuna Yücel Modrak (Consul-Generaal van de Republiek Turkije te Deventer), dr. Ali Parlak (Waarnemend Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), Mustafa Yeşilorman (Attaché voor Religieuze Zaken ambtsgebied Deventer), de religieuze bedienaren van de vier organiserende moskeeën, moskeebestuurders en zo’n 400 moskeegangers van de genoemde vier moskeeën.

Het programma begon met een Koranrecitatie en het volkslied, waarna er diverse redes werden gehouden. Het hoofdthema was de geboorteviering van de profeet Mohammed (vrede zij met hem), welke plaatsvindt op vrijdagavond 8 november 2019.

Dr. Ali Parlak ging in zijn toespraak in op het kernthema van de geboorteviering voor 2019, zijnde “De Profeet en zijn gezinsleven”, dat vastgesteld is door het Presidium voor Religieuze Zaken. Parlak sprak zijn hoop uit dat de week van de geboorteviering veel goeds zal brengen voor de islamitische gemeenschap.

Tijdens het programma vond er ook een videovertoning, fototentoonstelling en een voordracht van lofliederen plaats. Het programma eindigde met de overhandiging van geschenken aan kinderen en met een smeekgebed.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.