Raadsman neemt deel aan projectpresentatie ISN moskee Almelo

Prof. dr. Yavuz Ünal (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag) heeft op 20 januari 2018 deelgenomen aan een projectpresentatie die gehouden werd bij ISN Yunus Emre Moskee te Almelo. De presentatie vond plaats in Partycentrum Aylin en werd bijgewoond door moskeegangers uit Almelo en omgeving. Tijdens de presentatie is er informatie gedeeld aangaande de start van een nieuw bouwproject voor de moskee. De capaciteit van het huidige moskeegebouw kan het huidige bezoekersaantal niet meer aan; om die reden heeft het moskeebestuur besloten om toelichting te geven op het geplande bouwproject.

Het programma begon met een recitatie uit de Koran. Vervolgens hield Şengün Türkeri (bestuursvoorzitter ISN Yunus Emre Moskee Almelo) een openingstoespraak. Hierna werd er een video-opname vertoond waarin het bouwproject werd gepresenteerd.

Na afloop van de videovertoning werd het woord gegeven aan Ünal. Ünal benadrukte in zijn toespraak het bestaansrecht van moskeeën en het belang van godsdienstonderwijs. Daarbij stond hij stil bij het multifunctionele karakter van de Moskee van de Profeet (masjid al-Nabawī), alwaar niet alleen gebeden werd, maar waarbij het gebedshuis ook gebruikt werd als onder meer een onderwijsinstelling. Ünal wees er op dat er bij de bouw van nieuwe moskeeën soortgelijke plannen gerealiseerd dienen te worden. Het programma werd beëindigd met mededelingen over een hulpactie en het uitspreken van smeekbeden (duʿāʾ).

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.