Persbericht ISN: Berichtgeving “jihadpreek ISN” pertinent onjuist

Verschillende mediaorganen hebben vandaag het verbluffende nieuws naar buiten gebracht waarin gesuggereerd wordt dat de Islamitische Stichting Nederland (ISN) een in Turkije opgestelde vrijdagpreek heeft gepubliceerd waarin de militaire operatie in Afrin wordt gerechtvaardigd. Deze berichtgeving is pertinent onjuist. ISN stelt sinds 2016 haar eigen vrijdagpreken op. Het beleid van ISN is dat de bij ons aangesloten moskeeën (in totaal ruim 145) de door ons uitgegeven vrijdagpreken voordragen.Via de volgende link treft u een overzicht van onze vrijdagpreken: www.diyanet.nl/cuma-hutbeleri

De thema’s worden daarbij altijd zorgvuldig gekozen en staan ze te allen tijde in het teken van vrede, respect en verdraagzaamheid. Indien er binnen één van onze moskeeën een andere vrijdagpreek is voorgedragen, dan is dat de keuze geweest van de lokale moskee, niet van ISN.

Opvallend genoeg werd het bewuste nieuwsbericht rond 12:30 gepubliceerd, terwijl de vrijdagpreken pas ná 13:00 werden voorgedragen in moskeeën. De inhoud van de voorgedragen vrijdagpreek kon dus pas ná 13:00 worden vastgesteld.

Dezen feiten wijzen erop dat de bewuste mediaorganen hun nieuwsartikelen manipulatief, onzorgvuldig en op niet-objectieve wijze hebben vervaardigd en hebben daarmee onprofessioneel gehandeld. ISN herkent zich niet in de geschetste berichtgeving en beschouwt deze dan ook niet anders dan laster vanuit islamofobische hoek.

Het Bestuur van Islamitische Stichting Nederland

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.