Raadsman verzorgt conferentie over mediageletterdheid

Prof. dr. Yavuz Ünal (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag) heeft op 21 januari 2018 een conferentie verzorgd die in het teken stond van mediageletterdheid. De deelnemers bestonden hoofdzakelijk uit jongeren die een hbo- of wo-opleiding volgen. Deze deelnemende studenten waren afkomstig uit het hele land. De conferentie vond plaats in de ISN Ulu Moskee te Utrecht.

De conferentie begon met een recitatie uit de Koran. Vervolgens sprak Ünal de jongeren toe. In zijn toespraak vertelde Ünal over het belang van media en benadrukte hij dat sociale media voornamelijk in het laatste decennium veel invloed heeft gehad op ons dagelijkse leven en dat het om die reden noodzakelijk is om de werking van media goed te doorgronden en dit op de juiste wijze te gebruiken. Ünal stond stil bij de negatieve beeldvorming over de Islam die op sociale media is ontstaan en gaf hij voorbeelden van manieren om dit te voorkomen. Ook gaf hij voorbeelden van manieren waarop de beeldvorming die op sociale media kan ontstaan begrepen dient te worden.

Ünal legde gedurende de conferentie kwesties voor en beantwoordde hij vragen van studenten. De conferentie had een interactief karakter en eindigde met de verstrekking van versnaperingen door het moskeebestuur.

 

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.