Opening Mimar Sinan Moskee Biddinghuizen

De Mimar Sinan Moskee te Biddinghuizen waarvan op 02 december 2014 het fundament werd gelegd, is met een ceremonie geopend. 

Aan de ceremonie die op 02 april 2016 werd gehouden, namen deel, de Consul-generaal van Amsterdam, de heer Tolga Orkun, de Afgevaardigde Voorzitter van de Turkse Ambassade te Den Haag, tevens Attache Religieuze Zaken te Deventer, Dr. Yusuf Acar, de burgemeester van Dronten-Biddinghuizen, de heer A.B.L. (Aat) de Jonge, de Penningmeester van het Bestuur van ISN, İsmail Şen, de bestuursleden van de regionale moskeeën, religiefunctionarissen en burgers.

De Consul-generaal, Tolga Orkun, de Afgevaardigde Raadsman Religieuze Zaken, Dr. Yusuf Acar en de Burgemeester, Aat de Jonge spraken de deelnemers toe. Tijdens de toespraken werd er stilgestaan bij de positie en het belang van moskeeën en culturele centra in de gemeenschap en werd er met vreugde gesproken over de cohesie en de eenheid tussen de Nederlandse en de Turkse gemeenschap. Er werd ook stilgestaan bij de bijdrage die de ISN-moskeeën leveren aan deze cohesie waarna er een woord van dank werd uitgesproken gericht aan het bestuur van de Mimar Sinan Moskee te Biddinghuizen, aan de gemeenschap en aan ISN. Tijdens het programma waaraan ook de Mehter Groep deelnam, werd er na de protocol toespraken de opening verricht van het moskeegebouw door het knippen van lintjes door Tolga Orkun, Dr. Yusuf Acar en de burgemeester. Na de opening werden de bezoekers getrakteerd door het bestuur van de moskee.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.