ISN organiseert Lezingen over Mehmet Akif en de Dardanellen

De Islamitische Stichting Nederland heeft een serie lezingen georganiseerd met als onderwerp, “Een persoon met een missie, Mehmet Akif Ersoy en de Dardanellen “. Aan de lezingen die in de regio’s Rotterdam en Deventer werden georganiseerd, namen als spreker deel, Dr. Ali Öge, verbonden aan de Necmettin Erbakan Universiteit als docent en de Afgevaardigde Raadsman voor Religieuze Zaken te Den-Haag, tevens Attache Religieuze Zaken te Deventer, Dr. Yusuf Acar deel.

Aan de programma’s die ter gelegenheid van de Dardanellen Overwinning van 101 jaar geleden en in het kader van “18 maart, Dag van Dardanellen en de Martelaars” werden georganiseerd, besteedden onze mensen van elke leeftijdsgroep zeer veel aandacht en tijd. De activiteiten die startten met de recitatie van 400 khatim (recitatie van de Koran van kaft tot kaft) door onze mensen over heel Nederland, op vrijdag 18 maart, werden dit jaar afgesloten met lezingen, theaterstukken en voordrachten van gedichten rondom het hoofdthema van dit jaar, “Een persoon met een missie, Akif en de Dardanellen” die bijna in elke ISN-vestiging werden georganiseerd.

oosendaal, Zaandam, Bergen op Zoom, Deventer, Utrecht Eyüp Sultan, Hengelo ve Amersfort HDV şubelerinde icra edilen konferanslar ve gençlerimizin piyes sunumları büyük takdir topladı.

Konuşmacılar hassaten Çanakkale’nin motivasyon etkisine dikkat çekilerek İslam’ın son kalesinin savunulması sebebiyle Çanakkale’nin Bedir’e benzediği, imanın en büyük imkan olduğunu Çanakkale’nin gösterdiği, Bir ve beraber olunduğunda hiç bir kuvvetin bize zarar veremeyeceği, savaşın bile bir ahlakının olması gerektiğini Çanakkale’den bütün insanlığın öğrenebileceği, vatan ve mukaddesat için yapılan hizmetlerin karşılığının Allah’tan başkasından beklenilmemesi gibi başlıklar ön plana çıkarttılar.

In de regio Deventer werden er in vier verschillende steden lezingen gehouden tussen 19-20 maart 2016 en de heer Dr. Ali Öge trad op als spreker. Dr. Ali Öge sprak op 19 maart 2016 in Utrecht en Hengelo, op 20 maart 2016 sprak hij in Amersfoort en Deventer.

Aan de lezingen die in de regio Rotterdam, in vier verschillende steden, tussen 19-20 maart 2016, werden gehouden, nam Dr. Yusuf Acar deel als spreker. Hij sprak op 19 maart 2016 in Roosendaal en Rotterdam, op 20 maart 2016 sprak hij in Zaandam en Bergen op Zoom.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.