Programma ter nagedachtenis van Mehmet Akif

De Jeugdcommissie van de Islamitische Stichting Nederland heeft een programma georganiseerd met als onderwerp, “Een Man met een Missie, Mehmet Akif”.

Aan het programma dat op 05-03-2016 plaatsvond werd als spreker uit Turkije uitgenodigd, de heer Serdar Tuncer. Tevens namen aan het programma de volgende gasten deel, de Tweede Griffier van de Turkse Ambassade in Den Haag,  Mehmet Bozkaya, van het Consulaat-generaal te Rotterdam, de viceconsul, Nazlı Hazal Tetik, de afgevaardigde Voorzitter van ISN, Dr. Mehmet Malkoç, Bestuursleden van ISN, de Afgevaardigde Raadsman voor Religieuze Zaken, tevens Attaché Religieuze Zaken te Deventer, Dr. Yusuf Acar, de religiefunctionarissen van lokale moskeeën, de voorzitters en ongeveer 800 mensen uit diverse regio’s in Nederland..

Het programma begon met een Koran recitatie van de heer Zinnuri Kurt, religiefunctionaris van de Merkez Moskee te Doetinchem. Hierna werd er een openingstoespraak gehouden door de heer Bünyamin Yıldız, verantwoordelijke van de Jeugdcommissie van de Islamitische Stichting Nederland. De Afgevaardigde Voorzitter van ISN, Dr. Mehmet Malkoç benadrukte dat de nationale en spirituele waarden, de eigenschappen zijn die ons versterken en hij bedankte de Jeugd die het programma heeft georganiseerd.

Het programma over Mehmet Akif Ersoy werd vervolgd met de voordracht van het Nationale Volkslied door de leerlinge van de Merkez Moskee te Deventer, Nefise Karaman, die de 10 coupletten van het volkslied uit haar hoofd voordroeg. Hierna werd de theatervoorstelling onderonsje met Akif gespeeld, die was voorbereid door de jongeren van de Sultan Ahmet Moskee te Vaassen.

Schrijver, poëet en programmamaker voor de tv, Serdar Tuncer die voor het programma was uitgenodigd uit Turkije, vertelde op zijn manier over Mehmet Akif Ersoy, over zijn gedichten en over het feit dat hij een man was die stond voor zijn missie en zaak.  Hij wees de jongeren in Nederland op het belang van het in stand houden van hun taal en cultuur en vertelde hierover met historische en actuele onderwerpen. Het programma werd afgerond met een cinevisie en de gezamenlijke voordracht van het Nationale Volkslied. De participanten spraken hun dank uit aan de ISN en aan de Jeugdcommissie van ISN.

 

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.