ISN verzorgt conferenties omtrent geboorteviering van de Profeet

In het kader van de jaarlijks terugkerende geboorteviering van de Profeet zijn er diverse conferenties verzorgd. De conferenties werden gehouden bij meerdere moskeevestigingen die verbonden zijn aan de Islamitische Stichting Nederland (ISN).

De conferenties zijn verzorgd door diverse waardigheidsbekleders. Onder hen bevonden zich dr. Faruk Görgülü (Afdelingshoofd Periodieke Publicaties en Bibliotheken bij het Directoraat Religieuze Publicaties van het Presidium voor Religieuze Zaken) en Özcan Gökçebay (Afdelingshoofd Bestuurlijke Zaken bij het Directoraat Maatschappelijke Dienstverlening van het Presidium voor Religieuze Zaken). Daarnaast zijn er conferenties verzorgd door twee Attachés voor Religieuze Zaken, zijnde dr. Ali Parlak (ambtsregio Rotterdam) en Mustafa Yeşilorman (ambtsregio Deventer).

De conferenties werden met veel belangstelling gevolgd. Aanleiding was de geboorteviering van profeet Mohammed. Diens geboorte werd in de nacht van 19 op 20 november 2018 groots herdacht. De openingstoespraak werd gehouden door Parlak, die tevens Waarnemend Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag is. In zijn toespraak wenste hij dat de gehouden plechtigheden vrede en voorspoed zullen brengen.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.