ISN levert voedselhulp aan Ghana

Het West-Afrikaanse Ghana telt 35 miljoen inwoners, waarvan 30 procent moslim is. Het grootste deel van de moslimbevolking ondervindt grote moeilijkheden om toegang te krijgen tot voedsel en schoon water.

De Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft in samenwerking met het Adviseurschap voor Sociale Zaken van de Ambassade van Turkije te Accra voedselhulp verstrekt aan de aldaar levende moslims. Behoeftige moslims werden niet alleen gelaten, dankzij het hulpprogramma dat werd gehouden ter gelegenheid van de maand Ramadan in 2021. Er werd hulp verstrekt in de omliggende dorpen en steden van de hoofdstad Accra, in de steden Kumasi, Tamale en Wa, en in verschillende dorpen van de regio Koforidua. De hulp van ISN wordt erg gewaardeerd door de overheidsfunctionarissen en de bevolking van Ghana. Een deel van de hulp werd geleverd aan het Presidium voor Religieuze Zaken te Ghana en verdeeld onder behoeftige families die door het Presidium zelf werden geïdentificeerd. Osman Nuhu Şarabutu, de voorzitter van het Presidium, sprak zijn tevredenheid uit over de bovengenoemde hulp en bad specifiek tot de medewerkers ISN en voor de donateurs. Özlem Ergün Ulueren, Ambassadeur van de Republiek Turkije in Accra, nam ook deel aan de distributie. In haar interview met de persleden die aanwezig waren tijdens de hulp, sprak ze haar tevredenheid uit over de hulp van ISN. Süleyman Kısaoğlu, Raadsman voor Sociale Zaken van de Turkse ambassade in Accra, die persoonlijk deelnam aan de organisatie, verklaarde in veel dorpen waar de verspreiding plaatsvond: ‘Dit jaar kwam de Ramadan, terwijl we nadachten over hoe we de suhur’s en de iftar’s moesten doen, hoe we moeten vasten, kwamen jullie en jullie brachten deze hulp, moge Allah tevreden zijn met de weldoeners.’

Langs deze weg willen wij alle donateurs bedanken voor hun bijdragen en wensen hun een fijne Ramadan, gezondheid en welzijn.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.