ISN-moskeeën verzorgen iftar’s voor liefdadigheidsinstellingen

ISN Vrouw en Gezin heeft iftar-programma’s opgezet voor onze ouderen die vanwege corona hun huis niet kunnen verlaten, die de maand Ramadan niet met het nodige enthousiasme kunnen doorbrengen, geen collectieve iftar- en tarawih-gebeden kunnen bijwonen, evenals voor niet-moslims die hun huis niet kunnen verlaten vanwege ouderdom of ziekte, alsmede voor verzorgingshuizen, daklozen, gevangenissen en gaarkeukens.

Tijdens de Nacht van de Beschikking hebben onze moskeeën in het kader van dit project contact opgenomen met lokale instellingen, om de planning door nemen en het aantal personen in kwestie in kaart te brengen.

De maaltijden werden zorgvuldig bereid door onze vrijwillige en trouwe vrouwen, die ’s morgens vroeg in de nacht van de Beschikking naar de moskee kwamen en de maaltijden door vrijwilligers werden klaargemaakt voor de iftar en aan individuen en instellingen werd bezorgd. De iftarmaaltijden, vergezeld van rozen die door onze moskeeën werden aangeboden, vooral aan ouderen, zorgden voor een massale voldoening. Meral Çelik, coördinator Vrouw en Gezin bij ISN, verklaarde dat goedheid de wereld zal veranderen en dat het de missie van de moslim is om de maatschappelijke uitdagingen van de omgeving waar men leeft in ogenschouw te nemen. Zij verklaarde dat deze activiteiten onophoudelijk worden voortgezet.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.