ISN Jongeren houdt beslissende wedstrijd kenniscompetitie

De jongerenafdeling van de Islamitische Stichting Nederland (ISN), ISN Jongeren, heeft tijdens de afgelopen Ramadan een online kenniscompetitie gehouden met als thema “Religie en beschaving”. Aan de competitie namen ruim 700 jongeren deel.

Tien finalisten bereikten de eindronde. De finale, die live werd uitgezonden op diverse sociale mediakanalen, werd gehouden in de ISN Ulu Moskee te Ede. De finalisten kregen twintig meerkeuzevragen voorgeschoteld, die gingen over de biografie van de Profeet, de geloofsleer, de plichtenleer en beschaving. Elif Keskin, Yasin Özyürek en Osman Celil Ziylan kwamen als winnaars uit de bus en krijgen de kleine bedevaart (ʿumra) als hoofdprijs. Aan alle deelnemers werd tevens een zevendelige serie van “De Islām in het licht van aḥādīth” geschonken.

Aan het programma namen onder meer prof. dr. Haluk Songur (Raadsman voor Religieuze Zaken bij de Ambassade van Turkije te Den Haag), Mustafa Yeşilorman (Attaché voor Religieuze Zaken ambtsgebied Deventer) en Muhlis Koç (Voorzitter ISN) deel. Koç overhandigde de prijzen en hield een korte toespraak voor de jongeren. Het programma eindigde met de verstrekking van versnaperingen, met dank aan het moskeebestuur.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.