ISN houdt studiedag voor aanstaande pelgrims

De Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft een studiedag gehouden voor 700 pelgrimskandidaten die met de Bedevaartorganisatie ISN op bedevaart (hajj) zullen gaan.

De studiedag vond op 14 juli 2019 plaats in de conferentiezaal van de ISN Ulu Moskee te Ede. Onder de deelnemers bevonden zich Muhlis Koç (Bestuursvoorzitter ISN), Cevdet Keskin (Procesmanager Bedevaartorganisatie ISN), geloofsbedienaren die tijdens de bedevaart dienst zullen doen ten behoeve van de pelgrims en de pelgrimskandidaten zelf.

Tijdens de studiedag werden presentaties gegeven over onder meer de bedevaartreis, de bedevaartrituelen en over de religieuze aspecten van de bedevaart.

Er waren in totaal 23 functionarissen – waarvan twee vrouwelijke – aanwezig, die tijdens de bedevaart dienst zullen doen ten behoeve van de pelgrims.

Er nemen 700 personen deel aan de bedevaartreis, verdeeld over vier groepen. Daarvan zal er een dienstdoen als countrymanager en 22 als geloofsbedienaar. De eerste bedevaartgroep vertrekt op 24 juli 2019, de laatste groep zal vertrekken op 3 augustus 2019.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.