ISN gestart met offeren onder volmacht

Jaarlijks vertrouwen veel moslims hun offer toe aan de Islamitische Stichting Nederland (ISN). Wij zijn dan ook erg blij met dat vertrouwen. ISN heeft bijna veertig jaar ervaring met het afhandelen van offervolmachten. Wanneer je ISN volmachtigt, zorgen wij ervoor dat jouw offer ergens in ons wereldwijde netwerk wordt gebracht. Doorgaans worden de dieren geofferd in armere landen. Wij zien het als onze taak om jouw volmacht zorgvuldig af te handelen.

Geen vlees maar liefde

De offerande (uḍḥiyya) is niet louter een ritueel dat gepaard gaat met een feest; het is tevens een liefdadigheid, zeker wanneer je de offeropdracht geheel uit handen geeft. Jaarlijks verblijden wij daarmee vele behoeftige mensen elders in de wereld. Het is niet alleen de vleesopbrengst die hen blij maakt, het is eerder de liefde en de broederschap die hen bereikt.

Verbroedering

Het fenomeen “voedseltekorten” klinkt velen vreemd in de oren. Toch is het een realiteit in grote delen van de wereld. Daarom roepen wij al onze broeders en zusters op om het offeren onder volmacht te overwegen. Daarmee voldoe je enerzijds aan jouw offerplicht en zorg je anderzijds voor een eerlijkere wereld. Beeld je eens in: hoe moeilijk moet het wel niet zijn voor een zorgzame moeder in Afrika, die midden in de nacht op pad gaat om haar kinderen te kunnen voorzien van vlees… Door ook aan deze mensen te denken en je offer onder volmacht te brengen zorg je ervoor dat jouw broeder of zuster elders in de wereld vol vreugde het Offerfeest kan verwelkomen.

Doe mee!

Door mee te doen aan ons offerproject zorg je voor een glimlach op het gezicht van een geloofsgenoot in armere delen van de wereld. Om mee te doen kun je het onderstaande formulier invullen, waarna je met iDeal het bedrag ter hoogte van € 125,- kunt voldoen. Mocht je liever contact betalen, neem dan contact op met je dichtstbijzijnde moskeevestiging. Nadat er in jouw naam is geofferd, word je middels e-mail of sms op de hoogte gehouden en kun je zien in welk land er namens jou is geofferd.

Klik hier om ISN (iDeal) te volmachtigen. Gebruik de onderstaande gegevens indien je een handmatige overboeking wil doen.

IBAN: NL29 RABO 0119 9770 87 t.n.v. Islamitische Stichting Nederland (vermeld naam en telefoonnummer)

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.