ISN-bestuurders brengen bezoek aan moskeeën

Het bestuur van de Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft op 2 januari 2022 een werkbezoek gebracht aan moskeevestigingen die in aanbouw zijn of nieuwbouwplannen hebben.

Onder de aanwezigen bevond zich Prof. Dr. Haluk Songur (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), die het gebed leidde in de bezochte moskeeën. Tijdens zijn bezoek werd hij door de religieuze bedienaren geïnformeerd over de interne en externe faciliteiten rondom begeleiding. Daarnaast deed hij aanbevelingen rondom het godsdienstonderwijs, dat vanwege de coronapandemie online wordt voortgezet.

Een van de bezochte moskeeën was de ISN Alaaddin Moskee te Enkhuizen, waarvan de bouw reeds is voltooid en in gebruik is genomen. De officiële opening vindt op een nader te bepalen datum plaats. Een andere moskee waaraan een bezoek is gebracht is de ISN Anadolu Moskee te Krommenie. Die moskee is nog in aanbouw, en de bouw verloopt volgens plan. Daarnaast heeft het ISN-bestuur overleg gehad met de ISN Haci Bayram Moskee te Alkmaar, ISN Aksemsettin Moskee te Beverwijk en de ISN Kuba Moskee te IJmuiden; daarbij is gesproken over hun toekomstige projecten en de voortzetting van de activiteiten met inachtneming van de pandemiemaatregelen.

Met de aanwezigheid van ISN-Voorzitter Muhlis Koç, ISN-Secretaris en ISN-Bestuurslid en portefeuillehouder bouwzaken Cengiz Korkmaz werd verklaard dat de werkbezoeken aan de moskeeën zullen worden voortgezet.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.