Iftar Bestuurders van de Vestigingen

De Islamitische Stichting Nederland heeft op 24 juni een iftar georganiseerd voor de bestuurders van de vestigingen; deze iftar werd gehouden in Utrecht.

Deze traditionele iftar voor de bestuurders van de vestigingen, die elk jaar wordt gehouden, werd bijgewoond door de Ambassadeur van Turkije te Den-Haag, Sadık Arslan,  de Afgevaardigde Raadsman Religieuze Zaken te Den-Haag, tevens de Voorzitter van de ISN, Dr. Yusuf Acar, de Consul-Generaal van Rotterdam, Sadin Ayyıldız, de Consul-Generaal van Amsterdam, Tolga Orkun, de Voorzitter van de Vereniging voor Turks Islamitische Culturele Federaties,  Aydın Üre, de oude en nieuwe bestuurders van de ISN en de bestuurders van de vestigingen, de vertegenwoordigers van de vrouwen en jongerenafdelingen en de leden van de pers.

De iftar in Utrecht werd geopend met een Koran recitatie. Dr. Yusuf Acar sprak de bestuurders van de vestigingen toe. Tijdens zijn toespraak gaf Dr. Acar aan dat de Ramadan in 2016 een kans is om de vluchtelingen bij te staan. Hij sprak verder over de activiteiten die worden georganiseerd door de ISN om de vluchtelingen te ondersteunen.

Tijdens het programma sprak de Turkse Ambassadeur te Den Haag, Sadık Arslan ook de bestuurders van de vestigingen toe. Tijdens zijn toespraak benadrukte Arslan dat de lokale bestuurders een belangrijke vertegenwoordiging zijn van onze religie en onze natie in Nederland. Hij verklaarde verder dat we in onze moskeeën afstand moeten nemen van alle vormen van extremiteiten en van organisaties die onze religie in een kwaad daglicht stellen. Op deze wijze alleen kunnen we aantonen dat onze religie een religie van vrede is en dat we in staat zijn om in harmonie te leven met de samenleving waarin wij wonen. Hij verklaarde verder tevreden te zijn om met de bestuurders samen te zijn.

Het programma werd afgesloten met de iftar en een muzikale impressie van Groep Lalezar.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.