Ceremonie Uitreiking Hafiz-Certificaat

De ISN Memorisatie Commissie, die binnen ISN-moskeeën actief is om de traditie van het memoriseren van de Koran in Nederland in stand te houden en de kwaliteit van het memoriseren te verhogen, blijft vruchten afwerpen.

Wederom heeft een van onze Hafiz-leerlingen, die zijn memorisatie voltooide middels het “Memorisatie-examen” dat in heel Europa wordt gehouden, het recht verkregen op een certificaat. In dat kader werd er in het hoofdgebouw van ISN een ceremonie gehouden voor onze leerling Mehmet Akif Öztürk, een van de Hafiz-leerlingen van de ISN Abdülkadir Geylani Moskee te Hoorn.

Onder de aanwezigen bevonden zich Prof. Dr. Haluk Songur (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), Zehra Vlug-Ünver (Onderwijscoördinator ISN) en Abdullah Uzun (Voorzitter ISN Jongeren).

Prof. Songur, die tijdens de ceremonie een toespraak hield, feliciteerde de leerling en sprak zijn dank uit aan de ouders van Mehmet Akif (Arif Öztürk en Ayşe Öztürk) voor de offers die zij tijdens het memorisatieproces hebben gebracht. Prof. Songur gaf daarbij het goede nieuws dat, als gevolg van het werk van de ISN Memorisatie Commissie, veel nieuwe huffaz hun memorisatie zullen voltooien en in de komende periode hafiz zullen worden.

De ceremonie eindigde, na een woord van dank door Zehra Vlug-Ünver en Abdullah Uzun, met het overhandigen van het certificaat en een geschenk aan de nieuwe hafiz.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.