ISN Yildirim Beyazit Moskee Middelburg doelwit van anti-islam uitingen en bedreiging

Op woensdag 18 oktober 2023 heeft er een incident plaatsgevonden bij de ISN Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg. Daarbij werd er bij de moskee teksten met discriminerende en haatdragende leuzen achtergelaten aan het adres van moslims en de islam. Ook bevatte de tekst verwijzingen naar de recente gebeurtenissen in Gaza.

Direct na het incident is er namens de moskee aangifte gedaan bij de politie. De moskee heeft haar zorgen geuit over het voorval. De moskee hoopt dat de dader gevonden wordt zodat hij zich voor het gerecht kan verantwoorden.

De Islamitische Stichting Nederland (ISN) veroordeelt deze daad en maakt zich zorgen over de toenemende anti-islam tendensen en moslimdiscriminatie in de samenleving en het geweld jegens moslims. ISN blijft de ontwikkelingen nauwgezet volgen en zal dergelijke anti-islamitische en xenofobe incidenten melden bij overheidsinstanties en antidiscriminatievoorzieningen.

Naar aanleiding van deze zorgwekkende en racistische actie heeft het ISN-bestuur de moskeevestigingen opgeroepen tot waakzaamheid en het nemen van maatregelen ten aanzien van veiligheid rondom de gebouwen. Daarbij zijn de moskeeën ook opgeroepen om verdachte situaties te melden bij de lokale autoriteiten.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.