Bijna 90 procent van ISN-pelgrims zou opnieuw voor ISN kiezen

Uit een tevredenheidsonderzoek van het Onderzoekscentrum van de Islamitische Stichting Nederland (ISN) is gebleken dat pelgrims die met de Bedevaartorganisatie van ISN hun bedevaartplicht hebben vervuld in 2017, tevreden zijn met de organisatie van de bedevaart.

Het enquête-onderzoek vond digitaal plaats en werd gehouden tussen 9 en 13 oktober 2017. De enquête bevatte zestien vragen over onder meer de deelname aan de voorbereidende workshop, het verblijf in Mekka en Medina, tevredenheid over de groepsleider en over het eventueel opnieuw kiezen voor ISN als bedevaartorganisatie. Volgens het onderzoek zou 89% van de pelgrims opnieuw voor ISN kiezen om op bedevaart te gaan. Daarnaast zouden de pelgrims – met een score van 8,2 – anderen aanraden om met ISN op bedevaart te gaan. Het Presidium voor Religieuze Zaken is dit jaar begonnen met het faciliteren van medische voorzieningen in Mekka en Medina. Pelgrims zijn hier erg tevreden over: 88% van hen beoordeelt deze voorzieningen als goed of zeer goed.

De resultaten van het onderzoek wijzen erop dat de Bedevaartorganisatie van ISN succesvol heeft gefunctioneerd. ISN evalueert deze resultaten in combinatie met de wensen van de pelgrims, om de kwalitatieve dienstverlening ook voor de komende jaren te waarborgen.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.