Bijeenkomst Religie Functionarissen

De Afgevaardigde Raadsman te Den Haag, Dr. Yusuf Acar, hield een bijeenkomst met de religie functionarissen die dienstdoen in de moskeeën die verbonden zijn aan de Islamitische Stichting Nederland. De bijeenkomst werd gehouden voor de Ramadan.

Aan de bijeenkomst die op 2 juni 2016 in de Fatih Moskee te Soest werd gehouden namen deel de Afgevaardigde Raadsman te Den Haag, tevens de Attache voor Religieuze Zaken te Deventer, Dr. Yusuf Acar en alle religie functionarissen die dienstdoen in de regio’s Rotterdam en Deventer.

De bijeenkomst die werd gepresenteerd door de religie functionaris van de Sultan Ahmet Moskee te Vaassen, Şakir Şahin werd aangevangen met een Koran recitatie door de religie functionaris van de Selimiye Moskee te Enschede, Adem Kotan.

Tijdens de bijeenkomst sprak Dr. Yusuf Acar, de religie functionarissen toe. Tijdens zijn toespraak memoreerde hij de aanwezigen op de taken die hen te wachten staan tijdens de maand Ramadan; naast de routine taken verzocht hij hen aandacht te schenken aan het actuele onderwerp van vluchtelingen.  Hij gaf aan dat in het kader van het thema van de maand Ramadan in 2016, “Laten we Harten Maken”, de religie functionarissen als vrijwilligers in religie de vluchtelingen dienen te omarmen.

Tijdens de bijeenkomst kregen de religie functionarissen waarvan de dienst na de maand Ramadan eindigt hun getuigschriften van dank uitgereikt voor hun diensten in Nederland. Hierna werd de bijeenkomst afgesloten met het uitreiken van kwitanties voor fitrah en zakat.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.