Bestuur ISN ontmoet universiteitsstudenten in Amsterdam

Bestuursleden van de Islamitische Stichting Nederland ontmoetten op 17-06-2022 bachelor-, masterstudenten en promovendi van verschillende universiteiten. De bijeenkomst in Amsterdam begon met een Koranrecitatie, voorgedragen door Kemal Gözütok, religieus bedienaar van de Fatih-moskee. In zijn welkomstwoord bedankte de voorzitter van ISN, Muhlis Koç, de jongeren voor hun deelname aan de bijeenkomst. De ISN-voorzitter verklaarde dat dergelijke bijeenkomsten periodiek zullen doorgaan en benadrukte open te staan ​​voor de ideeën en suggesties van de jongeren, en dat de jongeren met kennis een grote rol spelen om de islamitische beschaving tot op de dag van vandaag te brengen en dat dit ook vanaf nu het geval zal zijn. Hij benadrukte het belang van het onderhouden van contacten met niet-gouvernementele organisaties zoals ISN en bedankte hen nogmaals voor hun deelname.

Nadien hield de secretaris van ISN een presentatie over de organisatiestructuur en projecten van ISN. De secretaris, die de structuur, eenheden, dienstverlenende afdelingen en doelstellingen van de stichting aan de jeugd heeft voorgesteld, verklaarde open te staan ​​voor elke vorm van bijdrage die zij kunnen leveren aan de dienstverlenende afdelingen, hetzij vrijwillig of officieel, in overeenstemming met de zich ontwikkelende en veranderende omstandigheden van de tijd.

Cengiz Korkmaz, bestuurslid ISN en verantwoordelijk voor bouwprojecten, zei dat het stadium van het bouwen van steigers in de projecten waaraan al lang wordt gewerkt – in Rotterdam, Utrecht, Den Haag met betrekking tot slaapzalen en studentenhuizen, waar de meeste studenten behoefte aan hebben – bereikt is en dat bij realisatie van bovengenoemde projecten mede zal worden voorzien in de huisvestingsbehoefte van de studenten.

De Raadsman voor Religieuze Zaken in Den Haag, Prof. Dr. Haluk Songur, verklaarde dat hij ook een academicus is en dat hij bereid is elke vorm van bijdrage te leveren aan jonge mensen die zich bezighouden met academische studies over onderwerpen die verband houden met zijn vakgebied. Songur, die de studenten informeerde over enkele projecten, verklaarde dat het project “Ik lees” in sommige moskeeën doorgaat, en dat studenten kunnen deelnemen aan het boekleesproject in moskeeën, en dat ze ook het “Lees”-gebod kunnen toepassen, wat het eerste gebod van de Koran is, in de regio’s waar ze zich bevinden. Hij benadrukte dat een ander belangrijk project het Ihtida/Kardes-project is, en dat jongeren die de taal goed kennen in dit opzicht een verantwoordelijkheid hebben en een bijdrage kunnen leveren. Hij benadrukte dat de bekeerlingen niet alleen gelaten mogen worden wat betreft kennis van de religie, en dat het belangrijk is om met hen in contact te zijn.

De studenten stelden zichzelf voor op de bijeenkomst en bedankten ISN die de bijeenkomst had georganiseerd. De jongeren, die verklaarden vrijwillig deel te nemen aan de activiteiten bij ISN-moskeevestigingen in de omgeving, verklaarden ook dat het voortzetten van dergelijke vergaderingen nuttig zou zijn.

Na de ontmoeting met de jongeren, bedankte Erkan Karagöz (Voorzitter Osdrop ISN Hacı Bayram Moskee en tevens Penningmeester ISN), de deelnemers voor hun deelname.

ISN Onderwijscoördinator Dr. Sami Bakır en Zehra Vlug gaven ook aan dat ontmoetingen met jongeren zeer productief zijn. Na een versnapering werd de vergadering beëindigd.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.