Seminar voor pelgrimskandidaten

De Islamitische Stichting Nederland heeft een seminar gehouden voor 118 pelgrimskandidaten die op bedevaart gaan met de Hadj-organisatie 2022.

Het seminar dat op 19 juni 2022 werd gehouden in de conferentiezaal van de ISN Rotterdam Laleli-Moskee, werd bijgewoond door de Raadsman voor Religieuze Zaken Prof. Dr. Haluk Songur, ISN-voorzitter Muhlis Koç, Hadj Organisatieverantwoordelijke Cevdet Keskin, vijf religieuze bedienaren die als hoofd en groepsleider dienst zullen doen, evenals de pelgrimskandidaten en hun familieleden.

Na de motiverende toespraken van de Raadsman voor Religieuze Zaken en de ISN-voorzitter aan de pelgrimskandidaten, werden in het seminar presentaties gehouden waar de pelgrimkandidaten technische informatie kregen over de bedevaart en noodzakelijke informatie zoals het maken van de bedevaart en de religieuze aspecten ervan.

Met de ISN 2022 Hadj-organisatie, waaraan in totaal 5 functionarissen, waaronder een groepsleider, een vrouwelijke bedienaar en drie religieuze bedienaren deelnemen, zullen dit jaar in totaal 113 pelgrimskandidaten in één groep naar de heilige landen vertrekken om te voldoen aan hun bedevaartplicht

De groep pelgrimskandidaten die met de ISN 2022 Hadj-organisatie op bedevaart gaan, vertrekt op 28 juni 2022 vanaf de luchthaven van Amsterdam. Op 19 juli is de terugkeer naar Nederland.

Het is de bedoeling om een ​​tweede seminar te houden waar de bedevaart in detail zal worden behandeld voor de pelgrimskandidaten die deelnemen aan de Hadj-organisatie van 2022.

Ook is er een speciale ceremoniële afscheidsceremonie gepland voor onze pelgrimskandidaten, die na twee jaar onderbreking, op 28 juni 2022, de Kaba zullen bezoeken.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.