Aftrap Moskee-onderwijs ISN 2022-2023

De Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft de nieuwe onderwijsperiode feestelijk geopend. Er was veel belangstelling voor de openingsceremonie, die plaatsvond in de ISN Utrecht Ulu Moskee. Onder de aanwezigen bevonden zich onder andere de Raadsman voor Religieuze Zaken Prof. Dr. Haluk Songur, Attaché voor Religieuze Zaken Hüsnü Özmen, Landelijk Coördinator Onderwijs ISN Zehra Vlug-Ünver, leden van het bestuur van ISN en vele onderwijzers, ouders en leerlingen.

De leerlingen kwamen de zaal binnen onder het reciteren van takbir’s en salawat’s. Vervolgens werd het programma geopend met de Koranrecitatie door Erhan Helvacı. Tijdens de opening zijn er belangrijke boodschappen gedeeld betreffende het onderwijs.

De voorzitter van de ISN Utrecht Ulu Moskee Yücel Aydemir, deelde een onderzoek waaruit bleek dat jongeren die naar de moskee gaan minder deel uitmaken van criminaliteit en bedankte de ouders omdat ze ervoor kiezen hun kinderen deel te laten nemen aan het moskeeonderwijs. De onderwijscoördinator van ISN, Zehra Vlug-Ünver, benadrukte dat voor een sterk ontwikkelde identiteit van kinderen een goede samenhang tussen thuis, school en moskee belangrijk is. De Raadsman voor Religieuze Zaken Prof. Dr. Haluk Songur zei dat “het niet gaat om het bouwen van gebouwen, maar om het bouwen van mensen” en benadrukte dat de moskee een plek is voor jong en oud. Hij gaf aan dat er vroeg met onderwijs begonnen moet worden en dat, klein en groot, ieders inzet hierbij van groot belang is.
Verderop in het programma was er als verrassing een zogeheten Sema-optreden van de kleine draaiende derwisjen. Ook ISN had een verrassing: in het kader van haar 40-jarige jubileum, heeft Islamitische Stichting Nederland aan alle leerlingen een speciaal ontworpen rugtas cadeau gedaan.

Na de openingsceremonie gingen de leerlingen naar hun klassen voor hun eerste les van dit jaar. De Raadsman voor Religieuze Zaken, Onderwijscoördinator van ISN en de bestuursleden van ISN hebben een kort bezoekje gebracht aan de lessen en de kinderen en onderwijzers een fijn onderwijsjaar gewenst.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.