Voorzitters ISN-Jongeren komen bijeen in Ede

Vrijwilligers van de ISN-Jeugdcoördinatie, een onderafdeling van de Islamitische Stichting Nederland (ISN), kwamen in het kader van het nieuwe seizoen (2021-2022) bijeen in de ISN Ulu Moskee te Ede. De bijeenkomst werd bijgewoond door de regionale en lokale voorzitters van de jongerenafdelingen en hun plaatsvervangers. Het programma begon met de presentatie van de jongerencoördinator. Na een Koranrecitatie door Erhan Helvacı en een openingstoespraak van Ramazan Kuvaç (religieuze bedienaar van de Ulu Moskee te Ede), gaf Mustafa Yeşilorman (Attaché voor Religieuze Zaken ambtsgebied Deventer) informatie over de jeugd en het belang ervan in de islamitische beschaving.

Speciale kennismakingsspellen

Na het openingsprogramma hielden Sümeyye Akcan (voorzitter vrouwenafdeling) en Mete Yıldız (voorzitter mannenafdeling) een korte toespraak en benadrukten het belang van samenwerken. Vervolgens werden, onder voorzitterschap van Mete Yıldız en jongerensecretaris İsa Şeker, de regionale voorzitters uitgenodigd op het podium en stelden zich voor. Na afloop werden er speciale introductiespellen gehouden om de jongeren kennis te laten maken met elkaar. Aan het einde van het programma werden ideeën uitgewisseld over het jaarlijkse activiteitenprogramma.

Boeken voor jongeren

De jongerenvoorzitters en hun assistenten die deelnamen aan het programma, kregen de boeken “Adviezen aan jongeren” (vertaald uit het Arabische boek “Ayyuhal Walad” dat geschreven is door Imam al-Ghazali) en “Basiskennis over Islam” aangeboden, welke geschreven zijn voor jongeren. Beide boeken zijn publicaties van ISN.

Het programma duurde van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.