Tweedaagse studiedag voor geloofsbedienaren ISN

De Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft een tweedaagse studiedag gehouden voor haar dienstdoende geloofsbedienaren. Deze studiedagen zijn gehouden op 5 en 6 mei 2018 in het Mennorode Conferentiehotel te Elspeet. 

Onder de deelnemers bevonden zich diverse ambtsdragers, waaronder Tuna Yücel Modrak (Consul-Generaal te Deventer), prof. dr. Yavuz Ünal (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), Mustafa Yeşilorman (Attaché voor Religieuze Zaken te Deventer), Salih Söğüt (Afgevaardigde Attaché voor Religieuze Zaken te Rotterdam), Mehmet Yürek (Secretaris ISN), diverse personeelsleden en 140 geloofsbedienaren van ISN.

De eerste studiedag begon met een recitatie uit de Koran, gevolgd door verschillende toespraken. Ayhan Tonca (Bestuurslid ISN) hield een presentatie over de herstructurering van ISN en gaf hij een toelichting op het strategisch plan. Ünal hield een presentatie over het belang van bijscholing van geloofsbedienaren. Om dit op professionele wijze te bespoedigen vond er nadien een brainstormsessie plaats.

Op de tweede studiedag hield Ünal een presentatie over de relatie tussen uitdagingen van geloofsbedienaren en de bijscholingssessies. Deniz Özkanlı (Bestuurslid ISN) hield een presentatie over islamofobie. Attaché Yeşilorman vervolgde met een presentatie met daarin suggesties voor professionalisering. Nadien vond er een interactieve sessie plaats waarin over en weer ervaringen werden gedeeld. Het programma eindigde met een uitvoerige evaluatie. 

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.