Start pedagogische seminars voor geloofsbedienaren en vrijwillige onderwijzers

ISN Onderwijscoördinatie, dat sinds kort bezig is met het gelijkvormig maken van religieus onderwijs bij ISN moskeeën, is gestart met het aanbieden van een reeks pedagogische trainingen. Deze zijn gericht aan geloofsbedienaren en vrijwillige onderwijzers. Dit is de eerste in een reeks van in totaal vijf seminars. Deze eerste sessie vond op 29 april 2017 plaats bij de ISN Sultan Ahmet Moskee te Zaandam en werd bijgewoond door 113 deelnemers vanuit 35 moskeevestigingen.

Mücahit Batman (Onderwijscoördinator ISN) begon de seminar met het introduceren van het beoogde ISN-onderwijssysteem. Hij deelde daarbij ook de korte-, middellange- en langetermijndoelstellingen omtrent religieus onderwijs met de aanwezigen en gaf hij informatie over vernieuwd onderwijsmateriaal. Raşit Bal (voorzitter van CMO en onderwijsspecialist bij InHolland) vertelde over het proces dat religieus onderwijs in Nederland momenteel ondergaat. Mehmet Aslan (pedagoog) hield een presentatie met als onderwerp “meten en beoordelen binnen religieus onderwijs”.

Uit een gehouden enquête dat op de seminar volgde blijkt dat de respondenten het opzetten van vergelijkbare initiatieven (met een frequentere regelmaat) wenselijk vinden. Verder kwam naar voren dat deelnemende moskeeën boven verwachting proactief bereid zijn om als pilot-moskee te dienen voor de implementatie van nieuwe onderwijsprojecten.

Na afloop van de seminar kregen de aanwezige deskundigen een geschenk uitgereikt. De onderwijzers kregen voor hun aanwezigheid een certificaat van deelname.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.