Persbericht Naar Aanleiding van de Koranverbranding

In Europa merken wij dat er een gevaarlijke tendens gaande is. 

Een tendens waarin onder de mom van meningsvrijheid moslims, profeten, moskeeën het doelwit worden van geweld, discriminatie en belediging. 

De meest recente anti-islamitische en xenofobe acties hebben de afgelopen week plaatsgevonden in de vorm van het verbranden van de koran in Zweden tot aan het verscheuren van de koran in Nederland.

Wij wijzen erop dat de vrijheid van meningsuiting niet absoluut is. Het recht van de één stopt waar het recht van de ander aanvangt.

Wij veroordelen deze xenofobe, anti-islamitische gedragingen en beantwoorden deze gedragingen met solidariteit, liefde, inclusiviteit en verdraagzaamheid. Solidariteit, liefde, inclusiviteit en verdraagzaamheid zijn in de Islam kernwaarden. Met het blijven uitdragen van onze boodschap, zullen wij  in positieve zin blijven bijdragen aan een inclusieve samenleving. Een samenleving waarbij een ieder het recht heeft om zichzelf te zijn, zonder dat de rechten van een ander worden geschonden. Een samenleving waarbij een ieder elkaar in zijn waarde laat.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.