Openingsceremonie gehouden voor het onderwijsjaar 2023-2024

De godsdienstlessen van het onderwijsjaar 2023-2024 bij de moskeeën die zijn aangesloten bij de Islamitische Stichting Nederland (ISN) zijn weer begonnen. De aftrap daarvan vond plaats middels een openingsceremonie in de ISN Selimiye Moskee te Veghel.

Onder de deelnemers bevonden zich Prof. Dr. Haluk Songur (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), Sevgi Kısacık (Consul-Generaal te Rotterdam), Muhlis Koç (Voorzitter ISN), Hüsnü Özmen (Attaché voor Religieuze Zaken te Deventer), Dr. Muhammed Emin Altın (Attaché voor Religieuze Zaken te Deventer), Zehra Ünver Vlug (Onderwijscoördinator ISN), de leden van het ISN-bestuur en vele onderwijzers, ouders/verzorgers en kinderen.

Tijdens de openingsceremonie stonden de sprekers stil bij het belang van moskee-onderwijs en van boeken in de islamitische traditie. Ook werden er Koranrecitaties verzorgd door kinderen, werden er gedichten voorgedragen en vonden er andere kleurrijke voordrachten plaats.

Godsdienstonderwijs in moskeeën vervult een belangrijke functie bij het waarborgen van het evenwicht tussen het bewustzijn van kinderen over de gemeenschap waarin zij leven en hun gevoeligheid voor hun eigen tradities. In die zin biedt het volgen van schoollessen alsmede godsdienstonderwijs in moskeeën een belangrijke steun aan de kinderen die op weg zijn zichzelf te ontdekken.

Na het openingsprogramma bezochten de aanwezigen de klaslokalen en kregen informatie over de onderwijsactiviteiten. Het programma eindigde met het uitspreken van goede wensen en gebeden voor een goed onderwijsjaar.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.