Onderwijscoördinatie ISN brengt leerlingvolgsysteem live

De afdeling Onderwijscoördinatie van de Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft het recent ontwikkelde leerlingvolgsysteem gelanceerd. Met de lancering hiervan worden de onderwijsvorderingen binnen de 146 aangesloten moskeeën inzichtelijk gemaakt voor belanghebbenden.

Het volgsysteem is met eigen middelen en door professionals ontwikkeld. De lancering hiervan vond op zaterdag 9 september 2017 plaats in de ISN Ulu Moskee te Ede, alwaar 41 moskeevertegenwoordigers aanwezig waren. In het bijzijn van deelnemers uit de pilotregio’s werd het volgsysteem succesvol gedemonstreerd. De fasering van de volledige functionaliteiten duurt zo’n twee maanden en wordt geleidelijk uitgerold.

De applicatie wordt in de eerste plaats in gebruik genomen door de pilotregio’s. Onderdelen die daarbij live gaan zijn: presentielijst, vorderingenlijst, NAW-gegevens van de leerling en diens leraar, behaalde resultaten, documentenopslag en contactmogelijkheden.

Een noemenswaardige functionaliteit is de optie voor de ouder/verzorger om de vordering van de leerling op afstand te volgen. Wij zien deze functionaliteit als een belangrijke stap in het religieuze onderwijs.

De beveiliging van persoonlijke gegevens is volgens Onderwijscoördinator Mücahit Batman gewaarborgd; de privacy van alle betrokken partijen wordt dus gegarandeerd. Verder gaf Batman aan dat het volgsysteem binnen twee jaar volledig uitgerold zal zijn in alle aangesloten moskeeën.

 

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.