Officiële heropening ISN Mimar Sinan Moskee te Terborg

Na een grondige renovatie werd de aan de Islamitische Stichting Nederland (ISN) gelieerde Mimar Sinan Moskee te Terborg officieel heropend. De ceremonie vond plaats op 16 december 2018.

De heropening van het gemoderniseerde gebedshuis werd bijgewoond door diverse functionarissen en bezoekers. Onder de aanwezigen bevonden zich Tuna Yücel Modrak (Consul-Generaal te Deventer), Mustafa Yeşilorman (Attaché voor Religieuze Zaken ambtsregio Deventer), Cengiz Korkmaz (Voorzitter College van Bestuur ISN), Otwin van Dijk (Burgemeester Oude IJsselstreek), vertegenwoordigers van de regionale politie-eenheid, geestelijke bedienaren van kerkelijke organisaties, diverse moskeebestuurders uit de regio, geloofsbedienaren en plaatselijke moskeegangers.

Het programma begon met een plechtig gezang van volksliederen. Hierna werd er een koranrecitatie voorgedragen. Vervolgens werden de aanwezigen ceremonieel toegesproken door de diverse hoogwaardigheidsbekleders. Hiermee was de opening en ingebruikname van de moskee een feit.

De moskee werd oorspronkelijk in 1983 opgericht en behoort daarmee tot de vroege ISN-moskeeën. Na een langdurige renovatie van het moskeegebouw kunnen de moskeebezoekers weer gebruikmaken van het gebedshuis.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.