Mededeling ISN rondom het coronavaccin

Het coronavirus houdt ons al anderhalf jaar in de greep. De medische wetenschap heeft niet stil gezeten en er zijn vaccins ontwikkeld. Het Rijksvaccinatieprogramma is inmiddels in volle gang. De vaccinatiebereidheid is echter niet overal even groot. De lage vaccinatiegraad baart ons zorgen. Wij willen, als Islamitische Stichting Nederland (ISN), benadrukken dat het beschermen van de persoonlijke gezondheid en de volksgezondheid niet alleen moreel noodzakelijk, maar ook een religieuze opgave is. Immers, het is een inbreuk op andermans recht en een grote overtreding als je je eigen leven en dat van anderen in gevaar brengt door je niet te laten vaccineren. Het vaccin helpt juist om de mensen te beschermen en gezond te houden. Het is onverantwoord om jouw gezondheid en dat van anderen in gevaar te brengen. Wanneer medische studies uitwijzen dat vaccineren helpt tegen epidemische ziekten, is het religieus gezien gepast om je te laten inenten.

Op vrijdag 4 juni 2021 wijdden de ISN-moskeeën hun vrijdagpreken aan het belang van de vaccinatie. Via de volgende link kan de preek worden nagelezen.

Ook Nieuwsuur besteedde aandacht aan het onderwerp. Klik hier voor het nieuwsitem.

ISN acht het belangrijk en zeer wenselijk dat moslims zich laten inenten tegen het coronavirus en wij roepen dan ook iedereen op om in te gaan op de uitnodiging voor het coronavaccin. Ook willen wij benadrukken dat de basisregels nog altijd van kracht zijn, ook na de inenting. Raadpleeg de website van het RIVM wanneer je vragen hebt over het vaccin: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-antwoorden

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.