Lezing in de Imam Azam Moskee te Rijen

De jeugd afdeling van de Imam Azam Moskee te Rijen heeft op 10 april een geweldige lezing georganiseerd. Deze lezing die in de zaal van Sultan Palace plaatshad onder de titel,  “Liefde of Huwelijk? Huwelijk binnen de Islam en de Privacy ervan, plaats vond, trok veel belangstelling.  Tijdens het programma dat aanving met de toespraken van de religiefunctionarissen van Breda,  Emre Dikici en van Rijen,  Mustafa Aydın, werd er door de religiefunctionaris van de Mevlana Moskee te Rotterdam, de heer  Osman Çelik een qasidah gereciteerd.

De voorzitter van ISN, Dr. Yusuf ACAR, die zijn lezing startte met de opmerking dat het niet huwen en niet kunnen huwen een pathologische vorm heeft aangenomen, benadrukte dat het huwelijk een gemeenschappelijk gebruik is van alle profeten en dat onze gezegende Profeet heeft gezegd, “Het huwelijk is mijn gebruik, degene die dit gebruik van mij niet praktiseert, hoort niet bij mij”.  De toespraak van de heer Acar werd ook op de Facebook pagina van ISN live uitgezonden; hij gaf aan dat het uitstellen van het huwelijk door allerlei redenen zoals werk en carriere, niet goed is en dat het na een bepaalde leeftijd nog moeilijker wordt om te huwen.  Dr. Acar adviseerde dat de partners elkaar moeten liefhebben op een niveau van verliefdheid en benadrukte dat de formule van geluk in de vier G’s verborgen zit: Geliefdheid, Getrouwheid, Gerespecteerdheid en Geduldigheid.

Het programma werd afgesloten met een contest onder de aanwezige luisteraars en het aanbieden van een boeket aan de spreker; hierna ondertekende de voorzitter van ISN, Dr. Yusuf Acar, zijn boek met de titel.  “Kardeşlik Ahlakı ve Sorumluluğu” (Broederschap Ethiek en Verantwoordelijkheden) dat werd verkocht ten gunste van de moskee.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.