Communicatie Seminar Vrouwen

In de lokale vestigingen van de Islamitische Stichting Nederland werden twee seminars georganiseerd voor de bestuurders van de Vrouwen en de Jongere Meiden afdelingen binnen de vestigingen van de ISN. De door de Vrouwencommissie van ISN georganiseerde seminars met als onderwerp, “Effectieve Communicatie in Religieuze en Sociaal-culturele Diensten vanuit het perspectief van de Vrouw” werden op 10 december in Rotterdam in de Laleli Moskee en op 11 december in Harderwijk in de M. Akif Ersoy Moskee gehouden.

Fatma Küçük, de Voorzitter van de Vrouwen afdeling en Commissie, hield een toespraak tijdens de opening van de seminars en informeerde de aanwezigen over de activiteiten van deze Commissie. De consul-generaal van Deventer, Zafer Ateş, was ook aanwezig tijdens het seminar en hij begon zijn toespraak met de veroordeling van de lafhartige terroristische aanslagen in Turkije en hij riep op voor saamhorigheid en eenheid

De Voorzitter van ISN, tevens afgevaardigde Raadsman Dr. Yusuf ACAR die aanwezig was op beide dagen, verklaarde dat moskeeën waarbij er geen vrouwen aanwezig zijn en niet centraal worden gesteld, het niet mogelijk is om vooral de jongeren en de kinderen, gezonde diensten aan te bieden De heer Acar gaf aan dat hoewel de helft van de populatie uit vrouwen bestaat, in de moskeeën de vrouwen niet in dezelfde percentage aanwezig zijn en dat dit absoluut gecorrigeerd dient te worden.

Belgin KONARILI, Raadsvrouwe van het Presidium voor Religieuze Zaken, die aan de seminars als spreker deelnam, hield een bevredigende presentatie voor eenieder. Konarılı vestigde de aandacht op het feit dat de presentatie methode van de Koran er eentje is van genade en zachtaardigheid, gaf aan dat, zoals op elk gebied ook op gebied van communicatie de gezegende Profeet als voorbeeld genomen dient te worden. Mevrouw Konarılı verklaarde dat zowel verbale als non verbale communicatie, zoals lichaamstaal, in de goede zaken altijd er een moet zijn met een aantrekkingskracht en moet men absoluut wegblijven van krenkende woorden en gedragingen.

 

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.