ISN-moskeeën helpen de ouderenzorg

In de strijd tegen het coronavirus zijn heel veel mondkapjes nodig. Zowel voor medisch gebruik als voor particulier gebruik. Momenteel is er een groot tekort aan deze mondkapjes. Islamitische Stichting Nederland (commissie vrouw en gezin) gaat thuis mondkapjes naaien om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan bij de ouderenzorg. 

De 147 moskeeën in Nederland hebben vele dames met talenten die graag een steentje bij willen dragen door thuis de mondkapjes te naaien voor de organisatie zorgkapjes.nl te Breda en atelierkleurstof.nl te Leiden. Het materiaal om deze mondkapjes te maken krijgen zij van beide organisaties aangeleverd. Deze mondkapjes zijn niet geschikt om te gebruiken in de acute zorg. 

Zorgkapjes.nl en Atelierkleurstof.nl controleren of de mondkapjes aan allen eisen voldoen. Tevens zorgen de organisaties voor het verspreiden van de mondkapjes. De mondkapjes zijn met name geschikt voor gebruik in de ouderenzorg en zieke mensen die de kapjes nodig hebben om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wij leven in Nederland en houden ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM en de adviezen die de regering ons voorschrijft. 

Daarnaast kunnen mensen die hulp nodig hebben bellen naar een medewerker van de moskee dan zullen zij zorgen dat u geholpen wordt. Denk hierbij aan het doen van boodschappen of een kaart maken voor iemand die een steuntje in de rug nodig heeft. Ons motto is samen staan we sterker dan alleen! 

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.