Besturen, religieuze bedienaren en jongeren van ISN-moskeeën gaan gezamenlijk de strijd aan tegen het coronavirus

Diverse bestuurders en religieuze bedienaren van ISN-moskeeën hebben in het kader van het heersende coronavirus een bezoek gebracht aan oudere, zieke en andere kwetsbare mensen.

Aan deze oproep doen meerdere moskeeën mee; daarbij krijgen zij hulp van bereidwillige jongeren die actief zijn binnen de jongerenverenigingen van de moskeeën. De jongeren helpen onder meer mee met het inventariseren van de behoeften van kwetsbare mensen, het inkopen en afleveren van benodigdheden en met het vragen naar het wel en wee van de mensen. Het uiteindelijke doel van dit initiatief is om de harten te winnen van kwetsbare groepen in onze samenleving en om hen een hart onder de riem te steken. En dat is gelukt, gezien de vele enthousiaste reacties van de bezochte mensen.

Aan dit initiatief hebben onder meer de ISN Nebi Moskee te Kampen, ISN Ulu Moskee te Zwolle, ISN Anadolu Moskee te Duisburg en ISN Kocatepe Moskee te Rotterdam meegedaan. De verwachting is dat meerdere moskeeën zullen volgen.

Een andere opvallende activiteit vond plaats in Rotterdam. Daar stapten vrijwilligers van de ISN Kocatepe Moskee af op voorbijgangers op openbare plekken om hen pro-actief te informeren over de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus. De voorbijgangers werden vooral geattendeerd op de afstandsregel: het houden van minimaal anderhalve meter afstand.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.