ISN Merkez Moskee Hoogvliet officieel geopend

De aan de Islamitische Stichting Nederland (ISN) verbonden Merkez Moskee te Hoogvliet is op 6 januari 2018 officieel geopend. De opening van het nieuwe gebedshuis werd bijgewoond door diverse functionarissen en bezoekers. Onder de aanwezigen waren Mehmet Yürek (Bestuurssecretaris ISN), Mücahit Karagöz (Assistent Consul van het Consulaat Generaal te Rotterdam), Salih Söğüt (Plaatsvervangend Attaché voor Religieuze Zaken, regio Rotterdam), Cevdet Keskin (Algemeen Coördinator ISN), diverse moskeebestuurders uit de regio Rotterdam en plaatselijke moskeegangers.

Het programma begon met een recitatie uit de Koran, gevolgd door lofliederen die door kinderen zijn voorgedragen. Vervolgens zijn er verschillende toespraken gehouden en werden alle deelnemers verblijd met traktaties. Het programma eindigde met een rondleiding door het moskeegebouw.

De bouw van de ISN Merkez Moskee Hoogvliet heeft zo’n 800.000 euro gekost. Het opgekochte pand werd eerst grondig verbouwd, waarna het is omgevormd tot een moskee. Naast een gebedsruimte beschikt de moskee ook over een conferentiezaal, een clubhuis voor jongeren, een vrouwencentrum, een kantine en een wasruimte ter voorbereiding op rituele gebeden. Daarmee is het opgekochte pand geherstructureerd tot een volwaardig sociaal en cultureel centrum.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.