ISN Liefdadigheidsbeweging teruggekeerd uit Bosnië

De vrijwilligers van ISN Liefdadigheidsbeweging zijn na succesvolle afronding van het project “Help een weeskind in Bosnië” teruggekeerd naar Nederland.

De vrijwilligersgroep van ISN Jongeren bestaande uit Mete Yıldız, Hilal Özel, Rukiye Dadak, Cihan Tanriverdi, Hümeyra Öncü, Sümeyye Akcan en de voorzitter van de ISN Steenwijk Tuba moskee, Faruk Ersoy, hebben hun opdracht succesvol volbracht.

In de maand Ramadan is het project “Help een weeskind in Bosnië” van start gegaan in samenwerking tussen Internationale solidariteitsforum Emmaus en Islamitische Stichting Nederland (ISN). In Tuzla hebben vijftien studerende weeskinderen een studiebeurs gekregen ter waarde van €500,-. Tegelijkertijd zijn aan 200 weeskinderen schooltassen en andere benodigdheden overhandigd. 

Tevens zullen 130 behoeftige families de komende drie maanden warme maaltijden krijgen. De vrijwilligers hebben tijdens hun bezoek geholpen bij de voorbereiding en bij het uitdelen van de pakketten aan de families. Het bezoek aan de ouderen en zieken bij het revalidatiecentrum leverde emotionele taferelen op.

Ook zijn de alleenstaande moeders die hun verwanten verloren tijdens de oorlog bezocht. Tot op heden hebben de gezinnen van de slachtoffers nog steeds geen zekerheid over de begraafplekken van de omgekomen slachtoffers. De nabestaanden die nog altijd in verdriet verkeren zijn ISN erg dankbaar voor de hulp en steun tijdens de campagne.

Verstrekking van studiebeurzen aan studenten

Verstrekking van schooltassen en schrijfgerei aan weeskinderen

Verstrekking van voedsel aan behoeftige gezinnen

Bezoek aan ouderen en zieken

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.