ISN lanceert vernieuwd onderwijssysteem in pilotregio’s

De afdeling Onderwijscoördinatie van de Islamitische Stichting Nederland (ISN) is dit onderwijsseizoen begonnen met het aanbieden van een nieuw concept, genaamd “Speeltuin van de Moskee”. Met dit concept wordt het onderwijsprogramma van kinderen uit de leeftijdscategorie vier tot zes jaar gevoed. De lancering van dit vernieuwde onderwijsprogramma vond plaats op zondag 10 september 2017. Het programma werd gehouden bij de ISN Sultanahmet Moskee te Zaandam, wat bijgewoond werd door 50 deelnemers. Onder de aanwezigen waren onderwijzers uit 20 pilotregio’s. Gedurende het programma werd ook het vernieuwde onderwijsmateriaal geïntroduceerd en is er stilgestaan bij pedagogische aandachtspunten in relatie tot de genoemde leeftijdscategorie.

Tijdens het programma lichtte Onderwijscoördinator Mücahit Batman het vernieuwde onderwijsmateriaal en het jaarcurriculum toe. De theoloog en onderwijzer Tuğba Karanfil beschreef de aandachtspunten inzake religieus onderwijs in de leeftijdscategorie vier tot zes jaar.

De lancering verliep succesvol. De Onderwijscoördinatie van ISN is voornemens om tegen het eind van het onderwijsseizoen het ingebruikgenomen onderwijsmateriaal te evalueren met de lokale onderwijzers.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.