ISN Filantropie springt in de bres voor kwetsbare groepen in de samenleving

Het zijn rare tijden: veel mensen zitten thuis… ondanks de coronacrisis proberen ze er het beste van te maken. Werk en studie gaan voor velen van ons gewoon door, zij het op een andere manier. Jonge en gezonde mensen weten zich doorgaans wel te redden, maar voor kwetsbare groepen in onze samenleving ligt dat anders. Die zijn dikwijls ten einde raad en kunnen op dit moment goed wat hulp gebruiken.

Voor ISN Filantropie, een onderafdeling van de Islamitische Stichting Nederland (ISN), is dit een reden geweest om in actie te komen. Ouderen, mensen met een zwakke gezondheid en minderbedeelden krijgen, tot hun grote voldoening, onverwacht bezoek van vrijwilligers die actief zijn voor ISN Filantropie. Tijdens hun bezoek inventariseren de vrijwilligers waar de mensen behoefte aan hebben. Die worden vervolgens ingekocht en bij de mensen bezorgd.

De vrijwilligers bestaan hoofdzakelijk uit bereidwillige jongeren die reeds actief zijn binnen de lokale moskeeverenigingen van ISN. Als ISN zijn wij deze vrijwilligers erg erkentelijk: bedankt voor jullie betrokkenheid en inzet!

Moskeebestuurders en vrijwilligers van ISN Jongeren en ISN Filantropie door het hele land hebben unaniem verklaard dat zij zich in deze moeilijke tijden onverminderd blijven inzetten voor kwetsbare mensen in de maatschappij.

Mensen die een beroep willen doen op hulp kunnen zich (bij voorkeur telefonisch) wenden tot hun dichtstbijzijnde moskee of tot ISN Filantropie; ISN Filantropie is per mail bereikbaar op hdviyilikhareketi@gmail.com.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.