ISN feliciteert Bosnische zieken en ouderen met het Ramadanfeest

Prof. dr. Yavuz Ünal (Voorzitter Raad van Toezicht) en Mücahit Batman (Onderwijscoördinator) hebben de inwoners van Bosnië namens de Islamitische Stichting Nederland (ISN) gefeliciteerd met het bereiken van het Ramadanfeest (id al-fitr). Dit gebeurde in het kader van een liefdadigheidsproject dat ISN thans in Bosnië verwezenlijkt.

Ünal en Batman bezochten namens ISN een zorgcentrum in de plaats Doboj Istok. Ze bezochten daar patiënten en ouderen, die ze feliciteerden vanwege het Ramadanfeest, aan wie ze tevens ingezamelde hulp overhandigden. Volgens de directeur en de hoofdarts van het zorgcentrum wordt er zorg verleend aan 460 zorgbehoevenden.

Tussen de zorgbehoevenden bevinden zich ook mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De grootste kostenposten van het centrum zijn de bezoldiging van het zorgpersoneel, uitgaven aan ambulances, medicijnen, hygiënische benodigdheden en stookkosten.

Ünal en Batman werden warm onthaald door de zorgbehoevenden. Het feit dat ook aan hen werd gedacht leverde een emotioneel dialoog op. Ook het afscheid werd gekenmerkt door een warme sfeer.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.