ISN brengt werkbezoek aan Abdulwahid van Bommel

Een delegatie van de Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft op 26 september 2022 een bezoek gebracht aan de moslimgeleerde Abdulwahid van Bommel.

Het bezoek werd bijgewoond door Prof. Dr. Haluk Songur (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), en namens ISN Ahmed Bulut (Specialist Religieuze Vertalingen bij ISN).

Tijdens het bezoek is van gedachten gewisseld over zaken als de huidige boek- en vertaalwerken in Nederland, de evaluatie van reeds gepubliceerde werken, de wensen en behoeften van moslims in Nederland, de ISN-enquête over religieuze publicaties, publicaties van ISN, aandachtspunten bij het in een andere taal weergeven van de Koran en de vertaalmethodologie bij religieuze publicaties. Daarnaast werd Van Bommel bedankt voor zijn inspanningen voor de in Nederland levende moslims. Tijdens het bezoek werd hem een plaquette overhandigd met daarop gekalligrafeerd een Koranvers.

Abdulwahid van Bommel, die bekendstaat als een autoriteit op het gebied van originele islamitische werken en vertalingen, schreef gezaghebbende boeken over onder meer ethiek, de islam in het westen, de mystieke traditie (al-taṣawwuf), humor en de laatste jaren vooral over de Koranuitleg voor kinderen. Met publicaties van zijn hand heeft Van Bommel een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de islamitische literatuur in Nederland.

Enkele van zijn werken zijn verkrijgbaar op isnshop.nl:

https://www.isnshop.nl/de-koran-uitleg-voor-kinderen-109133742.html

https://www.isnshop.nl/de-koran-uitleg-voor-kinderen-2.html

https://www.isnshop.nl/adviezen-aan-jongeren.html

https://www.isnshop.nl/yunus-emre-nl.html

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.