ISN bezoekt Bosnische weeskinderen in Srebrenica

Prof. dr. Yavuz Ünal (Voorzitter Raad van Toezicht) en Mücahit Batman (Onderwijscoördinator) hebben namens de Islamitische Stichting Nederland (ISN) een bezoek afgelegd aan Srebrenica. Dit gebeurde in het kader van het Ramadanfeest (id al-fitr) en een liefdadigheidsproject dat ISN thans in Bosnië verwezenlijkt.

Ünal en Batman bezochten namens ISN een weeshuis in de plaats Potocari. Dit weeshuis bestaat uit elf gebouwen, alwaar 57 weeskinderen kosteloos verblijven. Namens ISN werden er voedselpakketten uitgedeeld ten behoeve van deze weeskinderen.

Naast voedselpakketten werden de weeskinderen voorzien van religieuze boeken die door het Presidium voor Religieuze Zaken in de Bosnische taal zijn uitgegeven. De overhandigde boeken zijn exemplaren van de Koran en boeken over geloofsleer, parabelen over profeten en handboeken over aanbidding.

Vanwege de geografische ligging van Srebrenica zijn de weeskinderen aangewezen op Servische scholen. Om hun schoolprestaties te verbeteren krijgen de weeskinderen huiswerkbegeleiding. Daarnaast volgen de weeskinderen lessen over godsdienst, eigenheid en over de Turkse taal. Het leerkrachtenbestand bestaat uit een team van gekwalificeerde docenten.

Het weeshuis is voorzien van een slaapzaal, een gezondheidscentrum, een bibliotheek en beschikt het tevens over leerlingenvervoer. De maandelijkse uitgaven per weeskind bedragen zo’n 90 euro.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.