Iftar voor Vluchtelingen 

De iftar programma’s voor vluchtelingen, die in samenwerking met de Islamitische Stichting Nederland en Stichting Wefa worden georganiseerd, worden in de verschillende steden van Nederland voortgezet.

Op 20 juni, de dag van de vluchtelingen werd er in de Zuiderpark te Den Haag een iftar programma georganiseerd waaraan ongeveer 750 vluchtelingen deelnamen. Aan het programma namen deel, de Voorzitter van de Islamitische Stichting Nederland, Dr. Yusuf Acar, de voorzitter van Stichting Wefa Nederland, de heer Mehmet Kocak, de voorzitter van UETD Nederland, Turan Atmaca en het personeel van ISN.

Voor de iftar vertelde de voorzitter van stichting Wefa, Mehmet Koçak, dat ze deze iftar programma’s voor de vluchtelingen, in verschillende steden van Nederland organiseren met financiële en spirituele steun van de Islamitische Stichting Nederland.  De voorzitter van de Islamitische Stichting Nederland, Dr. Yusuf Acar, die de aanwezigen toesprak voor de iftar, verklaarde dat zij als ISN alle mogelijke middelen inzetten voor de vluchtelingen en dat ze de vluchtelingen erkennen als de moohadjir (verhuizers uit Mekka) waarbij ze hun best doen om de Ansar (degenen die de Mekkanen opvingen in Medina) voor hen te kunnen zijn.  Dr. Acar die de smeekbede voordroeg, die de gezegende Profeet had geadviseerd aan de verhuizers uit Mekka, verzocht hen om Nederland lief te hebben. Hij verklaarde ook dat de vluchtelingen hetzelfde lot delen als onze eerste generatie die een halve eeuw geleden naar Nederland is verhuisd.

Tot slot nam een vluchteling uit Syrië het woord waarbij hij zijn gevoelens uitte en een woord van dank uitsprak gericht aan hen die het programma hebben georganiseerd.

Na de iftar werd er door de groep Lalezar een muzikale impressie gehouden voor de vluchtelingen. Na het programma verlieten de vluchtelingen in bussen de locatie van de iftar.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.