Hajj-seminars 2023 zijn volbracht

Op 27, 28 en 29 mei 2023 vonden er, in samenwerking tussen het Haagse Adviseurschap voor Religieuze Zaken en ISN, seminars plaats ten behoeve van de 842 kandidaat-pelgrims die met de Hajj-organisatie hun bedevaart zullen volbrengen. De seminars vonden plaats in de ISN Laleli Moskee te Rotterdam.

De seminars zijn bijgewoond door Prof. Dr. Haluk Songur (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), Muhlis Koç (Voorzitter ISN), ISN-bestuursleden, pelgrimskandidaten, hajj-functionarissen, vrouwelijke begeleiders en groepshoofden.

Tijdens de driedaagse seminars, waaraan in totaal zes groepen in twee groepen deelnamen, werden de voorzorgsmaatregelen voor een gezonde hajj-reis en informatie over de reis gedeeld. Tevens zijn er presentaties verzorgd over de hajj-rituelen. Nadien konden de hajj-kandidaten vragen stellen, welke naar tevredenheid zijn beantwoord.

Prof. Dr. Haluk Songur (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag) hield tijdens de seminar een toespraak met als onderwerp “de spirituele dimensie van de hajj”.Er nemen in totaal 875 mensen deel aan de ISN Hajj-organsiatie, waarvan 842 pelgrimskandidaten en 33 functionarissen. De groepen vertrekken tussen 13 en 15 juni 2023 en keren tussen 6 en 9 juli 2023 weer terug.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.